Besplatni udžbenici za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola

Agencije - 06. jula 2012. 058.ba

Besplatni udžbenici

INFO – Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o nabavci udžbenika učenicima prvog i drugog razreda u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj. Prema evidenciji Ministarstva prosvjete i kulture, udžbenike će dobiti 10.500 učenika prvog i 10.600 učenika drugog razreda osnovne škole, za šta će Vlada izdvojiti 963.300,00KM.

„Ovo je svakako olakšica za roditelje učenika prvog i drugog razreda jer ne moraju ići u knjižare i kupovati knjige. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u saradnji sa školama obezbijediće potreban broj udžbenika i učenike prvog i drugog razreda njihove knjige dočekaće prvog školskog dana na klupama“, rekao je ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović.

Vlada će obezbijediti udžbenike i za odlične učenike iz višečlanih porodica a ovu odluku će sprovesti Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport, objavljeno je na internet stranici Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,