Borce stambeno obezbijediti do kraja 2014. godine

Agencije - 05. jula 2012. 058.ba

Dražan Perendija

VIŠEGRAD – Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ poručilo je sa današnje sjednice u Višegradu da bi Vlada Srpske do kraja 2014. godine trebalo da nađe način da svi borci Vojske RS i ratni vojni invalidi dobiju krov nad glavom.“Do ovog roka potrebno je riješiti stambeno pitanje svih porodica poginulih srpskih boraca i ratnih vojnih invalida od pete do četvrte kategorije“, rekao je predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražen Perendija nakon sjednice na kojoj je raspravljano o stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija.

On je pojasnio da je za ovaj projekat potrebno obezbijediti oko 40 miliona KM iako bi cifra mogla biti i veća jer se veliki broj pripadnika boračkih kategorija nije javio na konkurs za dodjelu stambenih jednica.

„Osim toga, potrebno je adaptirati i neke novosagrađene stambene objekte koji nisu urađeni po građevinskim propisima i koji su već oštećeni, kao što je drastičan slučaj u Nevesinju i Kalinoviku“, dodao je Perendija.

On smatra da će o svemu ovome biti brzo i lako nađen zajednički jezik sa Vladom Republike Srpske.

„Boračka organizacija neće ulaziti u načine obezbjeđenja sredstava, bilo da se ona dobiju realokacijom već planiranih budžetskih ili novim kreditnim zaduživanjima“, napomenuo je Perendija.

Prema njegovim riječima, oko 1.000 pripadnika boračkiih kategorija čeka krov nad glavom.

„Najveći problem biće u obezbjeđenju bespovratnih novčanih sredstava za boračke kategorije koje su od 1996. godine pa dalje krenule u vlastito stambeno zbrinjavanje bilo posredstvom kredita ili kupovinom neuslovnih kuća i stanova“, rekao je Perendija, koji smatra da je to moralna obaveza prema njima i od Vlade Republike Srpske i Boračke organizacije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: