Borko Miladinović pobjednik skokova sa ćuprije

14.07.2012.

Skokovi sa višegradske ćuprije 2012

VIŠEGRAD – Borko Miladinović iz Užica pobjednik je šeste turističko-sportske manifestacije “Skokovi sa višegradske ćuprije”, koja je danas održana u Višegradu. U obaveznoj disciplini “lasta” ili “prelom” u skokovima sa sofe mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini učestvovalo je 28 takmičara iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Drugo mjesto pripalo je Radu Stjepanoviću iz Kolašina, a treće je po ocjeni žirija pripalo Danku Dangubiću iz Konjica.

Borku Miladinoviću je ovo treći put da pobjeđuje u skokovima sa Ćuprije u Višegradu.

“Dnevno vježbam po dva sata u bazenu, a tajna uspjeha je u stalom treningu. Skokovi sa Ćuprije u Višegradu su mi posebno zanimljivi jer se ovdje, kao Užičanin, osjećam skoro kao domaćin s obzirom na blizinu moga grada Višegradu”, rekao je Miladinović.

Skokovi sa višegradske ćuprije 2012

Manifestaciju, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada Višegrađana i gostiju, otvorio je načelnik opštine Tomislav Popović, koji je istakao da je i zbog ovog događaja grad na Drini dinamičniji, privlačniji i prepoznatljiviji ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Evropi.

“I ova manifestavija, kao i mnoge druge kulturnog i sportskog sadržaja čine Višegrad prijatnijim, otvorenijim, bogatijim i prosperitetnijim gradom u koji se sliva sve više turista”, rekao je Popović.

Direktorka Turističke organizacije Olivera Todorović, koja je organizator manfestacije, naglasila je da se broj takmičara iz godine u godinu povećava jer ih privlači Ćuprija i ljepote Višegrada.

U “Skokovima sa višegradske ćuprije” učestvovali su skakači iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Užica, Mojkovca, Podgorice, Mostara, Zenice, Konjica i Višegrada.

Agencije