Ćiro kreće sutra

Agencije - 25. jula 2012. 058.ba

Ćiro kroz šumu

VIŠEGRAD – Redovan saobraćaj na obnovljenoj pruzi uskog kolosijeka na relaciji Mokra Gora – Višegrad biće ozvaničen sutra polaskom „ćirine“ kompozicije iz željezničke stanice Mokra Gora u 11.00 časova, najavljeno je iz Željeznica Srbije.

Cijena povratne vozne karte na ovoj relaciji je 800 dinara za odrasle, dok za djecu od šest do 14 godina ona iznosi 400 dinara.

Voz će do Višegrada saobraćati svake subote i nedjelje, a zavisno od želje putnika vući će ga lokomotive parnjače ili dizelke.

Dužina putne trase od Mokre Gore do Višegrada je 25 kilometara, a voz prolazi kroz devet tunela, kanjonom rijeke Rzav i pored manastira u Vardištu, te manastira Uspenija Presvete Bogorodice u Dobrunu, izgrađenog u 14 vijeku.

Prije dva dana kompoziciju ovog voza zakupio je jedan turista iz Njemačke koji se sam provozao od Mokre Gore do Višegrada i natrag.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,