„Dani borovnice“ u Foči od 02. do 05. avgusta

28.07.2012.

Dani Borvnice - Foča

FOČA – Turistička organizacija opštine Foča od 02. do 05. avgusta organizuje tradicionalnu turističko-promotivnu manifestaciju „Dani borovnice“. Ciljevi ove manifestacije su: promocija turističkih potencijala opštine Foča, prvenstveno NP „Sutjeska“, kao i unapređenje ukupne turističke ponude.

Manifestacija počinje akcijom planinara „Jezera Zelengore 2012“. Polazak planinara planiran je 02. avgusta u 11 časova sa Gradskog trga u Foči. Planinari će drugi dan obići Štirintsko i Kotlaničko jezero, treći dan Borilovačko jezero, a četvrti dan jezero Donje i Gornje Bare. Tokom akcije biće organizovan i uspon na vrhove Zelengore, kao što su Stog, Orlovac, Kalelija, Ljeljen i Videž.

I ove godine smo planirali organizovati sajam borovnica i proizvoda od borovnica u subotu 04. avgusta, koji će se završiti degustacijom borovnica i kulturno-zabavnim programom na Gradskom trgu u Foči.

Četvrtog dana (05. avgusta) Turistička organizacija, za sve zainteresovane ljubitelje prirode organizuje jednodnevni izlet, gdje se uživa u druženju sa planinarima.