Galija na koncertu i obilasku Višegrada i Andrićgrada

16.07.2012.

Galija u Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – U okviru 2. motorijade – “Višegradske moto staze” koja se održavala proteklog vikenda u organizaciji moto kluba “POWER” iz Višegrada, u petak, prvog dana moto skupa, nastupio je poznati muzičar Nešo Galija. Atmosfera je bila odlična, naročito uz dobre stare hitove Galije.

Koncert Galije u Višegradu

Sutradan, prije odlaska, članovi grupe su iskoristili priliku da se malo bolje upoznaju i sa Višegradom.

– Uvijek nam je drago doći u Višegrad, svaki put bude bolji od prethodnog, publika je odlična i hvala im mnogo. Ovaj put smo uspeli da više obiđemo grad, uz kafu uživamo u lepoti Ćuprije i Drine, malo se družimo sa Višegrađanima i zaista osećamo neku pozitivnu energiju u ovom gradu. Ima ovde dosta inspiracije…

Galija u Andrićgradu

Svakako, iskoristili su priliku da obiđu i najnoviji dio Višegrada – Andrićgrad. Pored iznenađenih lica, mnogo fotografisanja i impresije su bile upečatljive.

– Ovo je neverovatna pobeda kulture i entuzijazma. Ne mogu da se setim da je ovako nešto na našim prostorima ranije napravljeno. Očuvanje istorije, kulture, umetnosti i drugih pravih životnih vrednosti je najbitniji segment društva a objedinjavanje toga u gradu koji se zida u čast našem nobelovcu Ivi Andriću je dodatna nadogradnja. Drugde u svetu bi to odavno uradili. Kusturicu sam i ranije cenio zbog njegovog rada a posle ovoga ću mnogo više. Oduševljava me postojanje na jednom mestu i pozorišta, i bioskopskih sala koji se mogu koristiti za različite namene, Andrićevog instituta, naravno i ovih većih i manjih trgova, pijace kao mesta preplitanja svakog grada… oduševljava i ovaj prolazak kroz glavnu ulicu kao prolazak kroz istoriju a sve je to uklopljeno u ambijent kao u nekom realnom filmu. Zaista sam presrećan što sam ovde.

Galija u Andrićgradu

Uz fotografisanje i “hvatanje” još nekoliko detalja Andrićgrada, okretanja oko sebe uz malo zamišljen pogled, Nešo Galija je na kraju, kroz njegov blagi osmjeh, još dodao:

– Jedva čekam da se ovo završi i zaživi punom energijom jer već se može uvideti život ovog grada. Žamor na ulicama, odjeci književnih večeri ili laganih zvukova gitara među ovim zidinama, razna dešavanja… biće to fantastično.

Želim svu sreću u završetku radova, profesor Kusturica da istraje sa energijom kakvu sada ima a verujem da će biti i podrške za sve ovo. Hvala i domaćinima na ovom druženju kao i vama iz portala 058.ba. Vidimo se opet ovde i pre te 2014. i planiranog završetka.

Odosmo da pakujemo utiske…

Galija u Andrićgradu