Inženjeri iz Andrićgrada na gradilištu crkve

Agencije - 09. jula 2012. 058.ba

Žan Marjanović i Radomir Stojić posjetili gradilište crkve

ANDRIĆGRAD – Glavni menadžer i inženjer na izgradnji Andrićgrada, Žan Marjanović i Radomir Stojić posjetili su danas gradilište crkve brvnare u selu Bijela kod Višegrada, koju gradi familija Tasić.

Oni su obećali pomoć u građevinskom materijalu kako bi ova crkva, koja se gradi od brvana starih kuća iz Bijele i okolnih sela, bila stavljena pod krov do 26. avgusta, kada će se u mjestu Čadina Bara, kod hrama, održati Četvrti sabor Tasića.

Osim crkve brvnare izgradiće se i drvena koliba u kojoj će se otvoriti mini-muzej, koji će podsjećati na dolazak osnivača familije Tasije Kujundžića iz Hercegovine prije dva vijeka i generacije njegovih potomaka koji su živjeli i žive u ovom selu, koje je imalo 58 domaćinstava sa istim prezimenom.

Hram se gradi po originalnom projektu, a njegove temelje osveštao je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj uoči Velike Gospojine 2010. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,