Javnom raspravom do rebalansa

24.07.2012.

Rebalans budžeta opštine Višegrad za 2012. godinu.

VIŠEGRAD – Završne pripreme za Rebalans budžeta opštine Višegrad za 2012. godinu.

U prisustvu brojnih predstavnika javnih ustanova, udruženja i građana u Višegradu je održana centralna javna rasprava o Prijedlogu rebalansa budžeta opštine Višegrad za 2012. godinu.

Kako je najavljeno postoji prostor da se rebalansom budžeta popravi finansijsko stanje većine korisnika ovih sredstava, a načelnik opštine Tomislav Popović je naglasio da će se ovim dokumentom maksimalno izaću u susret realnim potrebama, a posebno socijalnih i boračkih kategorija.

-Saslušali smo potrebe korisnika budžeta i nadam se da ćemo moći udovoljiti sve 0realne zahtjeve za uvećanjem sredstava, rekao je načelnik Popović, izražavajući zadovoljstvo ocjenama prisutnih o odličnoj saradnji sa lokalnom administracijom, kao i pohvale za uvođenje finansijske sigurnosti budžetskih korisnika.

Njegoš Tanasković, načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije najavio je da će se Prijedlog budžeta opštine Višegrad za ovu godinu naći pred odbornicima opštinskog parlamenta već početkom avgusta.

-Narednih dana ćemo razmotriti sve prispjele zahtjeve za dodatnim budžetskim sredstvima, a potom, po dobijanju mišljenja od strane Mionistarstva finansija Republike Srpske, Prijedlog rebalansa budžeta odmah će biti dostavljen odbornicima koji će se o njemu izjašnjavati na redovnom avgustovskom zasjedanju Skupštine opštine Višegrad, pojasnio je Tanasković.

Prema Prijedlogu rebalansa ovogodišnji budžet opštine Višegrad iznosiće 14.176.000 maraka.