Javnom raspravom do rebalansa

24. jula 2012. 058.ba

Rebalans budžeta opštine Višegrad za 2012. godinu.

VIŠEGRAD – Završne pripreme za Rebalans budžeta opštine Višegrad za 2012. godinu.

U prisustvu brojnih predstavnika javnih ustanova, udruženja i građana u Višegradu je održana centralna javna rasprava o Prijedlogu rebalansa budžeta opštine Višegrad za 2012. godinu.

Kako je najavljeno postoji prostor da se rebalansom budžeta popravi finansijsko stanje većine korisnika ovih sredstava, a načelnik opštine Tomislav Popović je naglasio da će se ovim dokumentom maksimalno izaću u susret realnim potrebama, a posebno socijalnih i boračkih kategorija.

-Saslušali smo potrebe korisnika budžeta i nadam se da ćemo moći udovoljiti sve 0realne zahtjeve za uvećanjem sredstava, rekao je načelnik Popović, izražavajući zadovoljstvo ocjenama prisutnih o odličnoj saradnji sa lokalnom administracijom, kao i pohvale za uvođenje finansijske sigurnosti budžetskih korisnika.

Njegoš Tanasković, načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije najavio je da će se Prijedlog budžeta opštine Višegrad za ovu godinu naći pred odbornicima opštinskog parlamenta već početkom avgusta.

-Narednih dana ćemo razmotriti sve prispjele zahtjeve za dodatnim budžetskim sredstvima, a potom, po dobijanju mišljenja od strane Mionistarstva finansija Republike Srpske, Prijedlog rebalansa budžeta odmah će biti dostavljen odbornicima koji će se o njemu izjašnjavati na redovnom avgustovskom zasjedanju Skupštine opštine Višegrad, pojasnio je Tanasković.

Prema Prijedlogu rebalansa ovogodišnji budžet opštine Višegrad iznosiće 14.176.000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,