Manje preduzetnika nego prošle godine

Agencije - 26. јула 2012. 058.ba

Opština Rogatica

ROGATICA – Na području opštine Rogatica registrovana su 172 preduzetnika, što je za 25 manje nego u prošloj godini, rečeno je Srni u opštinskoj administrativnoj službi. Od 172 preduzetnika, 10 je privremeno odjavljeno zbog nedostatka posla i nemogućnosti poslovanja.

U preduzetničkim djelatnostima zaposleno je 238 lica, što je za 29 manje nego prošle godine.

Registrovano je 56 zanatskih preduzetnika, 32 samostalna trgovca i 26 samostalnih ugostitelja.

Na području opštine ima i 17 ostalih preduzetnika, osam poljoprivrednih proizvođača, sedam preduzetnika koji djelatnost obavljaju bez poslovnih prostorija, dvije auto-škole, 14 autoprevoznika i osam taksi prevoznika.

Od osam poljoprivrednih proizvođača, pet je registrovano po projektu Podrška mrežama socijalne zaštite i zapošljavanju Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, a pravo na sredstva iz ovog projekta imaju lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i lica starija od 40 godina.

Novac se odobrava bespovratno u iznosu od 1.500 KM za zapošljavanje kod poslodavca i 2.500 KM za samozapošljavanje u oblasti poljoprivrede.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,