Novim asfaltom do Lijeske

Sreten Mitrović - 09. jula 2012. 058.ba

Lijeska

ROGATICA – Sa polaganjem posljednjih od 13.050 metara habajućeg sloja asfalta na Lijesci kod Borika, radnici AD „Romanijaputevi“ iz Podromanije, prošle subote pri kraju radnog vremena odradili su najveći dio poslova na rehabilitaciji regionalnog puta Rogatica – Borike i čime će se najviše za dva-tri dana skinuti povremena zabrana saobraćaja na ovom putu koji povezuje grad Rogaticu  sa Višegradom preko Sjemeća.

– Za ugovorenih 120, uz, zbog vremenskih prilika, dodatnih 25 radnih dana, građevinari „Romanijaputeva“ izvršili su sanaciju svih dotrajalih dijelova asfalta, obavili struganje postojećeg oštećenog asfalta, čišćenje postojećih i formikranje novih odvodnih kanala, posebno kroz Osovsko polje gdje je i uz manje kiše voda izvirala iz asfalta, čišćenje i stavljanje u upotrebu 26 propusta, vađenje oštećenih i postavljanje novih ivičnjaka na 2700 metara dužine, sanaciju klizišta u Seljanima, izradu nosivog sloja asfalta debljine 6 do 8 i habajućeg sloja asfalta sa četiri centimetra, u šta je ugrađeno preko 18.000 tona asfaltne mase, reče inženjer na gradilištu Dragan Miljanić.

– Ostalo nam je, dodao je on, da uradimo još zamjenu oko 500 od ukupno 1960 metara zaštitne ograde, ravnanje dijela bankina, zamjena i postavljanje novih 170 saobraćajnih znakova i izrada nove horizontalne signalizacije. I taj dio posla obavićemo za par dana i na predstojeći Petrovdan definitivno će biti pušten u saobraćaj ovaj putni pravac kojim će se brže i lakše dolaziti na Borike, ali i prelaziti Sjemeć na putu za Višegrad i Srbiju.

Finansijska sredstva za rehabilitacije i ovog puta obezbjedilo je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,