Obnavlja se rad lokalnog radija u Novom Goraždu

27. jula 2012. 058.ba

Budući novinari i tonci studija radio Novo Goražde

NOVO GORAŽDE – Opština Novo Goražde je sa Radio televizijom Republike Srpske postigla sporazum o početku rada lokalne radio stanice, potvrdio je načelnik ove opštine Dalibor Nešković.

-Prema dogovoru sa RTRS-om biće to Studio radio Novo Goražde, sa vlastitim programom svakog radnog dana od 11,05 do 15 časova, pojašnjava Nešković.

On naglašava da je, nakon ukidanja frekvencije nekadašnjeg Srpskog Radio Goražda, krajem 2001. godine, ova opština u svojevrsnoj medijskoj blokadi.

-Imamo itekakve potrebe da svakodnevno informišemo stanovništo. Obzirom da još uvijek nije otvoren proces izdavanja stalnih dozvola za rad elektronskim medijima, opredjelili smo se na ovakav vid saradnje sa RTRS-om, odnosno Radijom Republike Srpske, kaže Nešković.

On dodaje da su u toku radovi na uređenju prostorija budućeg strudija iz koga će se emitovati svakodnevni četveročasovni radio program na ultraktakoj frekvenciji 96,6 MegaHerca.

-Trenutno kompletiramo opremu, a odabrali smo i ekipu budućih novinara i tehničara koji će narednih dana biti na obuci u Radio Višegradu, ističe Nešković, najavljujući početak programa za kraj avgusta ili početkom septembra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,