Od sutra u prodaji udžbenici

Agencije - 15. jula 2012. 058.ba

Zavod za udžbenike

INFO – Svi udžbenici za osnovnu i srednju školu od sutra se mogu nabaviti u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, te knjižarama poslovnim partnerima ovog javnog preduzeća.

„Nadamo se da smo ovim rokom štampanja i izdavanja udžbenika uveliko olakšali kupovinu i na taj način obezbijedili uslove da se ne stvaraju velike gužve pred sam početak školske godine“, rekao je vršilac dužnosti direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Slaviša Kovačević.

On je naglasio da su cijene udžbenika iste kao i prethodne godine i dodao da su udžbenici štampani na kvalitetnom papiru, sa adekvatnim povezom, te da u potpunosti zadovoljavaju sve zakonom propisane standarde.

Kovačević je podsjetio da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o nabavci udžbenika učenicima prvog i drugog razreda u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj.

Prema evidenciji Ministarstva prosvjete i kulture, udžbenike će dobiti 10.500 učenika prvog i 10.600 učenika drugog razreda osnovne škole, za šta će Vlada izdvojiti 963.300 KM.

Ove učenike novi udžbenici dočekaće u školskim klupama prvog dana škole, kao i sve odlične učenike iz višečlanih porodica.

Za nabavku udžbenika odličnim učenicima iz višečlanih porodica odlukom Vlade Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta izdvojiće 260.000 KM, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: