Osvježenje na kupalištu

03.07.2012.

Kupalište

ROGATICA – Tropske vrućine koje nisu mimoišle ni područje opštine Rogatica bile su razlog da posebno mladi, ali i stari Rogatičani pohrle na još uvijek u građevinskom smislu nedovršeno gradsko kupalište koje se gradi na Rakitnici u neposrednoj blizini Sportsko-rekreacionog centra.

Zaposlejli su ne samo vještačko ostrvo između prirodnog toka rijeke sa hladnom vodom i novoizgrađenog kupališta koje na površini od oko dvije hiljade kvadranih metara prima i do 3500 kubika vode koja se radi zagrijavanja pušta u kupalište i iz njega radi zamjene i zagrijavanja.

– Ako se igdje postigao dobar potez, onda je to kupalište, kazuju mnogi koji u ove dane nesnosnih vrućina osvježavaju u kupalištu. Ovom objektu posebno su se obradovali mladi čije jutro počinje i završava dan na kupalištu.

Da podsjetimo, izgradnja kupališta po ideji aktuelnog načelnika opštine Radomira Jovičića počela je prije dvije godine. Radilo se etapno u tri faze. U prvoj, koja je počela 2010. urađena je regulacija desnog rukavca rijeke i neophodni zamljani radovi u vrijednosti od 40.000 maraka U drugoj, prošle godine, urađena je donja izlazna brana, dio kupališta sa dubinskom zonom od 160 centimetara sa betonskim podnim dnom i šest stepeništa za silazak i izlazak iz vode sa skakaonicom u što je utrošeno novih 80.000 maraka.

– Ove godine treba da se okonča treća, završna faza. Najveći dio planiranih poslova uz ulaganja od 60.000 maraka u samom kupalištu već je urađen. Ostaje da se uradi još dio infrastrukrture – kabine za tuševe, sanitarni čvor, svlačionice, javna rasvjeta i pristupni asfaltni put čija izgradnja je u punom jeku, reče načelnik opštine Radomir Jovičić.

Sreten Mitrović