Otvoren “Kamp prijateljstva 2012”

07.07.2012.

Kamp prijateljstva 2012

FOČA – Na Tjentištu je otvorena tradicionalna obrazovno – sportska manifestacija “Kamp prijateljstva 2012”, koju organizuju Ferijalni savez Republike Srpske i Nacionalni park /NP/ “Sutjeska”.

“Kamp prijateljstva 2012” otvorio je predsjednik Ferijalnog saveza Srpske Dubravko Suvara, koji je istakao da je cilj ovog okupljanja afirmacija NP “Sutjeska”, najstarijeg nacionalnog parka u BiH.

“Park ‘Sutjeska’ ima idealne uslove za razvoj omladinskog i drugih oblika turizma, što se, nažalost, dovoljno ne iskorištava. Primjera radi, NP ‘Sutjeska’ je prošle godina zabilježio samo 6.000 turističkih posjeta, što je dopustivo malo ako se zna da je ‘Sutjesku’ prije rata godišnje pohodilo i po 900.000 ljudi”, napomenuo je Suvara.

Ferijalni “Kamp prijtaljstva” okupio je na Tjentištu 500 učesnika iz Srpske, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Predviđeno je da traje do ponedjeljka, 9. jula, kada će na Tjentištu biti organizovana međunarodna konferencija o turističkim potencijalima Srpske, koju će otvoriti resorni ministar Gorana Zlatković.

Tokom druženja na Tjentištu, ferijalcima će se predstaviti i muzičke grupe, ali i studenti filmske i likovne akademije iz Banjaluke.