Perspektive razvoja omladinskog turizma

10.07.2012.

Tjentište - prisutni na konferenciji

FOČA – Predstavnici više omladinskih organizacija Republike Srpske, Nacionalnog parka “Sutjeska”, Turističke organizacije Srpske i resornih ministarstava u Vladi Srpske danas su na Tjentištu razmatrali prilagođenost mladim gostima Nacionalnog parka “Sutjeska”, kao i drugih turističkih sadržaja na prostoru opštine Foča.

“Na osnovu pozitivnih primjera iz prakse koje su prezentovali gosti iz Srbije i Srpske, učesnici tematske konferencije bili su u prilici da pronađu model daljeg unapređenja ovog vida turističke ponude na prostoru svoje opštine”, saopšteno je iz Ferijalnog saveza Republike Srpske /FERS/, koji je zajedno sa Turističkom organizacijom Srpske organizator konferencije “Perspektive razvoja omladinskog turizma u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Konferenciju, koja se održava i sutra u Hotelu “Mladost” u Nacionalnom parku “Sutjeska”, svečano je otvorila sekretar Ministarstva trgovine i turizma Srpske Olivera Kunjadić.

Prisutnima su se obratili i vršilac dužnosti Turističke organizacije Srpske Nada Jovanović, direktor parka “Sutjeska” Zoran Čančar i predsjednik Upravnog odbora FERS-a Dubravko Suvara.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici ministarstava za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske, porodice, omladine i sporta i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te drugi predstavnici istitucija, organizacija i turističke ponude destinacija Srpske koji su direktno ili indirektno uključeni u ponudu omladinskog turizma.

Konferencija “Perspektive razvoja omladinskog turizma u Nacionalnom parku ‘Sutjeska” danas i sutra na Tjentištu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Agencije