Počela opravka Pavlovića mosta

26.07.2012.

Pavlovića most na Rzavu kod manastira Dobrun

VIŠEGRAD – Radnici preduzeća “Jahorina invest” sa Pala počeli su danas radove na opravci jednog od oštećenih stubova na pješačkom Pavlovića mostu na Rzavu kod manastira Dobrun.

Kula mosta uz samu obalu oštećena je prilikom poplava 2009. godine i postalo je opasno da pješaci prelaze preko njegove konstukcije.

Sredstva za rekonstrukciju prelaza preko Rzava i izgradnja obaloutvrdnog zida na lijevoj obali rijeke u iznosu od 66.000 KM obezbijedili su opština Višegrad i Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srpske.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović rekao je da se završetkom radova na Pavlovića mostu konačno saniraju svi objekti na Rzavu oštećeni ili odneseni u poplavama.

“Ovaj most je veoma važna komunikacija na Rzavu, jer njom dnevno pređe na stotine vjernika i turista koji posjete manastir Dobrun”, rekao je Popović.

Sredstva za izgradnju betonsko – željeznog pješačkog mosta donirali su manstiru Dobrun Mira i Slobodan Pavlović iz Bijeljine 2004. godine, povodom republičke proslave 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka.

Agencije