Pomoć Njemačke za 30 poljoprivrednika

Agencije - 18. jula 2012. 058.ba

foča

FOČA – Njemačka humanitarna organizacija „Help“ i opština Foča potpisale su ugovor kojim će biti pružena pomoć za 30 poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine koji su početkom godine imali štetu od snijega.

Ugovor su potpisali projekt-menadžer organizacije „Help“ Almin Adžović i načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović, saopšteno je iz opštinske Službe za informisanje.

Osim Foče, u ovaj projekat, koji finansira njemačka vlada, uključene su i opštine Goražde, Rogatica, Ustikolina i Višegrad sa ukupno 100 korisnika.

Do kraja avgusta biće potpisani ugovori sa 30 najugroženijih poljoprivrenih proizvođača koji su pretrpjeli štetu i čija je identifikacija u toku, a u oktobru će biti potpisani ugovori sa poljoprivrednicima koji su imali štete na zasadima maline, kojima će ta šteta biti nadoknađena u novim sadnicama.

Korisnici neće dobijati novčana sredstva već će im biti uručena pomoć u opremi i građevinskom materijalu, te sadnicima na osnovu procjene Komisije za procjenu šteta opštine Foča.

Ukupna vrijednost projekta je oko 50.000 KM, od tog iznosa opština finansira 25 odsto, a ostatak organizacija „Help“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,