Prezentovani rezultati projekta o ekoturizmu

Agencije - 19. jula 2012. 058.ba

Nacionalni park "Sutjeska"

FOČA – U Foči su danas predstavljeni rezultati postignuti u okviru projekta „Podrška razvoju ekoturizma u Nacionalnom parku `Sutjeska`“, čija je vrijednost 413.000 evra, a predstavnici EU uručili su Goranskoj službi spasavanja iz Foče opremu za spasavanje, vrijednosti oko 50.000 KM.

Šef  Operativnog odjeljenja za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH Johan Hese istakao je značaj projekta jačanja ekoturizma u tom dijelu Srpske, a Nacionalni park „Sutjeska“ nazvao je draguljem prirode.

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Zoran Čančar rekao je da je u okviru projekta realizovano nekoliko značajnih akcija-postavljanje turističke signalizacije, izgradnja biciklističkih i pješakih staza, markacija planinarskih staza, te izgradnja nekoliko vidikovaca i osmatračnica za turiste i lovce, rekonstrukcija planinskih kuća na Orlovačkom i jezeru Donje Bare, izrada novog veb-sajta Parka.

Čančar se zahvalio investitorima ovog projekta -Evropskoj komisiji i Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji /Serda/ i istakao da je cilj projekta, koji se završava za šest mjeseci, jačanje i unapređenje turizma u Nacionalnom parku „Sutjeska“, najstarijem i najvećem nacionalnom parku u BiH, koji ima izvanredne prirodne resurse za razvoj turizma.

Na prezentaciji su uručeni sertifikati o završenoj edukaciji za planinske vodiče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: