Pronađeni posmrtni ostaci jednog tijela

Agencije - 24. jula 2012. 058.ba

Posmrtni ostaci

ROGATICA – Na lokaciji Jabučko Sedlo u opštini Rogatica u toku je ekshumacija u okviru koje su do sada pronađeni posmrtni ostaci jednog tijela – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pronađeni posmrtni ostaci biće prebačeni u Goražde gdje će biti uzeti uzorci za DNK analizu radi identifikacije i utvrđivanja identiteta žrtve.

DNK nalaz ovog tijela radiće se u laboratoriji Međunarodne komisije za traženje nestalih lica /ICMP/.

Ekshumacijom je rukovodio istražilac Tužilaštva BiH koji je po instrukcijama tužioca koordinisao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih lica koja vrše ekshumaciju.

Ekshumaciji su prisustvovali predstavnici ICMP-a, Instituta za traženje nestalih lica BiH, MUP-a Republike Srpske, ljekar sudske medicine i istražilac Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,