Prva zlatna odličja na MOSI

13.07.2012.

MOSI

INFO – Prvi osvajači zlatnih odličja na 49. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Beranama su atletičarka Vladana Gavranović iz Rogatice i atletičar Komnen Cvijović iz Priboja, a nova crnogorska rekorderka u trci na 800 metara je bjelopoljka Slađana Perunović koja je pomenutu trku istrčala za 2 minuta 10 sekundi i 34 stotinke, ali to je bilo dovoljno samo za osvajanje drugog mjesta.

MOSI

Pored njih prvi dan igara obilježili su i fudbaleri Berana koji su savladali ekipu Priboja rezultatom 3:2.

Inače, jučerašnje otvaranje MOSI igara proteklo je u lijepoj atmosferi. Učesnicima i građanima kojih je na Gradskom stadionu bilo oko 6 hiljada obratili su se ministar u Vladi Crne Gore Miodrag Bobo Radunović i predsjednik opštine Berane Vuka Golubović.

MOSI

Zastavu MOSI igara na jarbol je podigao atletičar Dragoje Rajković, jedan od dva crnogorska reprezentivca koji su nastupali na nedavno održanom Prvenstvu Evrope u Helsinkiju, dok je zakletvu sportista položio košarkaš Berana Vladimir Boričić, a u ime sudija to je učinio Filip Milivojević.

Povodom MOSI igara predsjednik opštine Berane Vuka Golubović upriličio je prijem za goste u diskoteci KGB.

MOSI

Na otvaranju igara upriličen je prigodan kulturno – zabavni program, a na glavnom Gradskom trgu u večernjim satima nastupile su zvezde granda: Slavica Ćukteraš i Darko Filipović.

MOSI igre nastavljene su danas takmičenjem u 14 muških i 11 ženskih sportskih disciplina.