Šest kuća za Srbe i četiri za Bošnjake

Agencije - 06. jula 2012. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – Na području opštine Rogatica u toku je izgradnja šest kuća za interno raseljene Srbe i četiri kuće za povratnike Bošnjake, za šta je Fond za povratak BiH posredstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedio 250.000 KM.Viši stručni saradnik za poslove obnove i rekonstrukcije u ovoj opštini Milenko Janković rekao je danas Srni da će kuće za interno raseljene Srbe biti izgrađene u rogatičkim selima Vražalice, Kusuci, Pljesko, Laze i Kozići, a za povratnike Bošnjake tri u centru opštine i jedna u selu Kujundžijevići.

Prema njegovim riječima, kuće se grade po sistemu „ključ u ruke“, sa korisnom površinom od 40 do 60 metara kvadratnih, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Radovi su počeli 11. juna i trajaće 45 dana od uvođenja izvođača u posao.

On je napomenuo da struju i vodu u pojedinim selima novoizgrađene kuće neće dobiti, a ovaj problem biće naknadno rješavan kada budu obezbijeđena sredstva.

Izvođač radova je preduzeće „Centrotrans MT internacional“ iz Sarajeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,