Skoro 60 odsto autobusa neispravno

Agencije - 31. jula 2012. 058.ba

Autobusi

INFO – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je da je utvrđena tehnička neispravnost kod 57 odsto autobusa koji su tokom akciji pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila upućeni na vanredni tehnički pregled.

U akciji pojačane kontrole tehničke ispravnosti autobusa, od 16. do 22. jula, na vanredni tehnički pregled upućena su 222 autobusa, od čega je za 127 utvrđena neispravnost.

Zbog tehničke neispravnosti uređaja za zaustavljanje, uređaja za upravljanje, tahografa i pneumatika, iz saobraćaja su iskuljučena 72 autobusa.

Od ukupnog broja autobusa koji su upućeni na vanredni tehnički pregled, 15 autobusa nije podvrgnuto tom pregledu.

„Od maja do juna 2012. godine došlo je do povećanja broja autobusa koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama za 12,5 odsto“, navodi se u saopštenju i dodaje da se broj autobusa koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama od januara do juna smanjio za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U akciji je obavljena kontrola tehničke ispravnosti i drugih vozila, a na vanredni tehnički pregled upućeno je 336 ostalih vozila, od kojih je neispravnost utvrđena za 214 vozila ili 63 odsto.

Akciju provodi MUP Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske i Asocijacijom tehničkog pregleda Republike Srpske.

Iz MUP-a najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti sa izvođenjem ovakvih akcija s ciljem povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: