Slobodnih mjesta samo u gimnaziji

Sreten Mitrović - 21. jula 2012. 058.ba

Stevo Dokić

ROGATICA – Nakon prvog i drugog upisnog kruga u  Srednjoj školi zadovoljni su ostvarenim. Od za upis planiranih 120, u prve razrede upisano je 106 učenika.

Upis je završen u dva odjeljenja ekonomskih tehničara i jednom tehničara za obradu drveta, sa 48, odnosno 24 učenika. Mjesta za upis jedino ima još u gimnaziji opšteg smjera, gdje je ostalo 14 slobodnih mjesta, do planiranih 48 u dva odjeljenja.

– Ono što je karakteristika ovogodišnjeg upisa jeste činjenica da nam je od 108 osnovaca, koliko ih je na kraju prošle školske godine izašlo iz ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“,  nastaviće školovanje 105. Jedan učenik došao nam je iz Novog Goražda. I još nešto. Među 34 upisanih u gimnaziju 22 su odlična učenika, a poseban interes vladao je za upis u odjeljenje tehničara za obradu drveta. Umjesto planiranih 24, prijavilo se 27 kandidata, pa smo troje morali usmjeriti prema gimnaziji, odnosno u ekonomske tehničare, reče direktor škole Stevo Dokić.

– Ferije između dvije školske godine ovdje se koristi za neke unutrašnje i vanjske radove oko škole. Pored ostalog, a zahvaljujući pomoći opštine, učenike će u novoj školskoj godini dočekati 320 kvadrata popločanog trotoara ispred škole, prošireno i asfaltirano igralište za male sportove sa novim terenom za košarku, okrečene učionice i holovi i neke druge „sitnice“ koje će popraviti opšti ambijent u i oko škole i obogatiti nastavu i vannasteve aktivnosti, dodao je direktor Dokić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,