Smanjen broj registrovanih preduzetnika

Agencije - 02. jula 2012. 058.ba

Opština Rogatica

ROGATICA – Na području opštine Rogatica do 1. juna registrovana su 172 preduzetnika, što je manje za 25 ili 13,2 odsto u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo registrovano 197 preduzetnika.

Kako je Srni rečeno u opštinskoj administrativnoj službi, na smanjenje broja registrovanih preduzetnika uticalo je i izdavanje rješenja za prestanak rada za 14 preduzetnika koji krše poreske zakone.

Kako je navedeno, registrovano je 56 zanatskih preduzetnika, 32 samostalna trgovca i 26 samostalnih ugostitelja.

Registrovano je i 17 ostalih preduzetnika, osam poljoprivrednih proizvođača, sedam preduzetnika koji djelatnost obavljaju bez poslovnih prostorija, 14 autoprevoznika, osam taksi prevoznika i dvije autoškole.

Od ukupno 172 preduzetnika, zbog nedostatka posla i nemogućnosti poslovanja privremeno je odjavljeno 10 ili 5,8 odsto.

U preduzetničkim djelatnostima zaposleno je 238 radnika, što predstavlja smanjenje za 29 lica ili 10,86 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Van gradskog područja registrovane su po četiri samostalne trgovinske radnje i samostalne ugostiteljske radnje, kao i 10 samostalnih zanatskih radnji, što pokazuje koncentrisanost preduzetničke djelatnosti u centru opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: