Sutjeska može do vrha

18.07.2012.

FK Sutjeska

FOČA – Defanzivac Mladen Novaković, koji je nosio dres nekoliko klubva iz Republike Srpske, peto je pojačanje Sutjeske u ljetnjem prelaznom roku, a prije njega su stigli golman Darjan Matović, Miljan Radonja, Novo Papaz, Darko Mitrović.

Novaković je igrao za tim u pripremnom periodu, a tvrdi da je odlično, primljen u novoj sredini.

– Odlično sam primljen od strane saigrača i publike u Foči i veoma brzo sam se uklopio u ekipu. Imamo dobar sastav koji uz par pojačanja može sigurno do vrha tabele Protiv Željezničara sam debitovao za Sutjesku i oduševila me je domaća publika. Nadam se da ćemo u narednom šampionatu pružiti kvalitetne partije i ostvariti dobre rezultate – ističe Novaković.

šef stručnog štaba Sutjeske Dragan Radović očekuje da u toku ove sedmice konačno kompletira takmičarsku ekipu za naredno prvenstvo.

– U narednih nekoliko dana pridružiće nam se još pet ili šest igrača koji bi trebali pojačati ekipu, te donijeti potreban kvalitet u svim linijama tima. Blizu smo dogovaora sa Slavkom Tadićem koji je prošle sezone igrao za Fap, a pregovaramo sa još nekoliko provjerenih fudbalera. Bez obzira na sev probleme sa igračkim kadrom, moram da kažem da ovako podmlađen sastav ima određeni kvalitet i može puno uraditi naredne sezone. U pripremnom meču protiv Željezničara smo igrali neriješeno 1:1, te pokazali da smo dobro radili u uvodnom dijelu priprema – rekao je Radović.

Već danas Sutjeska igra pripremni meč sa Kolinom, a za vikend će učestvovati na turniru u Vlasenici. Naredne sedmice planiran je duel sa drinom HE, a 27. jula sa Čelikom iz Zenice.