Vlada RS će pomoći u izgradnji najvećeg pravoslavnog hrama u BiH

Glas Srpske - 10. jula 2012. 058.ba

Hram Svetog Save u Foči

FOČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas hram Svetog Save koji se nalazi na desnoj obali Ćehotine kod Foče i obećao da će Vlada i sve institucije Srpske, kao i do sada, pomoći završetak izgradnje ovog najvećeg pravoslavnog hrama u BiH, prenose agencije.

U toku su završni radovi na pokrivanju ove bogomolje u Foči bakarnim krovom za šta je Vlada Republike Srpske do sada izdvojila oko milion KM.

Predsjednik Srpske danas je u Foči posjetio i gradilište Studentskog doma u naselju Donje polje.

Izvođači radova, Građevinsko preduzeće “Perić” iz Bijeljine, uvjerili su predsjednika da će prva faza izgradnje Studentskog doma u Foči biti završena do kraja ove godine.

Studentski dom raspolagaće sa blizu 400 mjesta za studente Medicinskog i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči.

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić istakao je da je ovo najznačajnija investicija u 19 godina dugoj istoriji postojanja Medicinskog fakulteta u Foči.

Kulić se zahvalio Vladi i predsjedniku Srpske na izgradnji Studentskog doma koji je, kako je istakao, jedan od uslova za Bolonjsku akreditaciju ovog fakulteta.

Predsjednik Dodik će u popodnevnim časovima otvoriti jedan od renoviranih pogona bivšeg preduzeća Maglić u Brodu na Drini.

Investitor proizvodne linije u oblasti drvoprerađivačke industrije u Foči je preduzeće “Fekri” iz Egipta koje je u prvoj fazi zaposlilo 40 radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,