Za sad bez redukcija

Opština Rogatica - 20. jula 2012. 058.ba

Seljani

ROGATICA – Vodosnadbjervanje u Rogatici još uvijek je dosta dobro. Dotok vode sa izvorišta Seljani i Ziličina iako sa nešto manjim obimom zadovoljava potrebe grada u kome je oko 2000 potrošača, od čega je 1900 domaćinstava.

– Problem je, reče tehnički direktor u JP „Vodovod i kanalizacija“ Radenko Babić, što se voda neracionalno koristi za zalivanje vrtova, osvježavanje dvorišta i na druge načine, ne rijetko i mimo vodomjera.

– Ipak, redukcija još nema. Ali, ako uskoro ne bude padavina, nešto će se morati raditi na racionalizaciji i štednji vode, dodao je on.

I dok u gradu stanje sa snadbjevanjem vode još nije kritično, u nekim selima, posebno Mjesne zajednice Stjenice sa 17 sela i preko 20 zaselaka od Đedovaca do Lađevina, muku muče zbog nedostatka vode. Većina čatrnja, kao osnovnog izvora vode i za piće i za napajanje stoke, poodavno je ispražnjeno pa se voda dovozi traktorima iz batovskog bunara, sa česama u Gučevu i drugih izvorišta udaljenih i do desetak kilometara. U neka sela, među kojima su i Ozerkovići sa ženskim manastirom, voda se dovozi cisternama Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Rogatice. To je, za relativno malo vode, veliki trošak, jer za jednu cisternu, obračunavajući samo direktne troškove, plaća se i do 120 maraka, ovisno od udaljenosti sela, reče predsjednik Mjesne zajednice Nenad Hršum.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,