Završene 49. MOSI

15.07.2012.

MOSI Berane 2012

INFO – Uručivanjem priznanja najboljim ekipama i primopredajom zastave MOSI-ja, završene su 49. MOSI.

Za sveukupnog pobjednika 49. MOSI proglašena je ekipa Berana. Najušješnija takmičarka je atletičarka Vladana Gavranović iz Rogatice, rekorderka na 800 metara, a među takmičarima neprikosnoven je bio Strahinja Jovančević, oborivši rekord u skoku u dalj, star 31 godinu, koji je postavio njegov otac upravo na MOSI održanim 1981. godine u Beranama. Žiri za proglašenje najbolje ekipe Opštine u sportskom ponašanju, za najbolju ekipu proglasio je Novo Goražde.

Zatvarajući igre predsjednik opštine Berane Vuka Golubović, zahvalio se svima koji su dali doprinos da ova sporstka manifestacija protekne u najboljem redu.

– Pored takmičarskog dijela, sklapanje prijateljstava i druženja su veoma bitan segment koji prati MOSI, kazao je Golubović i istakao da je tako bilo i u našem gradu gdje je, kako je rekao, 2.500 ljudi pulsiralo u duhu sporta i mladosti. On je naglasio da je ovo za Berane bila olimpijada u pravom smislu i poželio opštini Prijepolje da nastave tradiciju i naredne godine budu dobri domaćini kao što su to oduvijek činili u minulom periodu.

Rade Radivojević, predsjednik Sportskog saveza Prijepolja, pozvao je sportiste da iduće godine dođu na jubilarne 50. MOSI i najavio da će učiniti sve da na njima okupe sve 33 opštine.

Ceremoniji zatvaranja prethodila je finalna utakmica u fudbalu između Bijelog Polja i Čajetine. Ovaj meč u regularnom dijelu završen je rezultatom 0:0, a Čajetina je nakon izvođenja penala slavila 7:6 i time osvojila prvo mjesto, druga pozicija pripala je Bjelopoljcima, a treća Beranama. U finalnoj utakmici rano jutros odbojkašice Prijepolja savladale su Rogaticu, sa 2:0, a košarkaši Prijepolja bili su bolji od Bijelog Polja, rezultat 43:35.