Austrijske kompanije zainteresovane za ulaganje

14.08.2012.

Austrijske kompanije zainteresovane za ulaganje u Višegrad

VIŠEGRAD – Austrijske kompanije su zainteresovane za ulaganje u metaloprerađivačku industriju u Republici Srpskoj i u opštini Višegrad, rekao je danas trgovinski savjetnik austrijske ambasade u BiH Sigmund Nemeti prilikom posjete Višegradu.

“Upoznali smo se sa privrednim potencijalima i infrastrukturnim objektima, kao i planovima opštine Višegrad. O tome ćemo obavijestiti poslovne ljude u Austriji kako bi se ostvarila saradnja na ovom planu”, rekao je Nemeti.

On navodi da se posebno interesovao za obnovljenu prugu uskog kolosjeka od Mokre Gore do Višegrada, koja je građena 1906. godine u vrijeme austrougarske vladavine, kao zanimljivu destinaciju za turiste iz njegove zemlje.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović je austrijskim privrednicima predložio ulaganja u projekat izgradnje hladnjače u Dobrunu i proširenje smještajnih kapaciteta u hotelu u Višegradskoj banji.

“Istakao sam da bi se mogla ostvariti saradnja i u razvoju seoskog turizma i proizvodnje zdrave hrane kao i prerađivačkim kapacitetima u oblasti voćarstva”, rekao je Popović.

Delegacija austrijske ambasade obišla je neiskorišten poslovni prostor “Vetfarma”, pekaru preduzeća “Žito” i poljoprivrednog proizvođača Njegoša Stojanovića.