Danas snimanje “Glob trekera” u Višegradu

15.08.2012.

Glob treker

VIŠEGRAD – Producentska ekipa jedne od najpopularnijih svjetskih turističkih emisija “Glob treker” dolazi danas u Višegrad gdje će biti snimani dijelovi emisije “Otomanskim stazama”.

Sa producentskom ekipom emisije, koja se snima na putu od Istanbula do Beča, biće i voditelj Ian Rajt.

U Turističkoj organizaciji Republike Srpske /TORS/ Srni je rečeno da će snimanje početi iz voza “Ćire” na uskotračnoj pruzi Šarganska osmica, nastaviti na čuvenoj višegradskoj ćupriji, gdje će biti organizovani skokovi u Drinu, te da će ekipa posjetiti hamame višegradske banje i razgovarati sa predstavnicima turističke organizacije Višegrada.

“Dan kasnije ekipa će snimati u Nacionalnom parku ‘Sutjeska’. Imaće priliku da posjete užu zonu parka i katune, gdje će razgovati sa ljudima koji tokom ljeta tu žive, praviće hljeb, prebirati ljekovite trave i bilježiti druge zanimljivosti za emisiju”, ističu u TORS-u.

Producent Rejčel Hiton Amstrong i glavni režiser Stefan Lanof su sa stručnim saradnicima TORS-a početkom mjeseca posjetili Nacionalni park “Sutjeska” i Višegrad, te utvrdili lokacije koje će biti snimljene i predstavljene u “Glob trekeru”.

Snimanje na šest epskih putovanja širom svijeta produkcija “Pajlot Prodakšn” iz Velike Britanije organizuje povodom 20 godina emitovanja “Glob trekera”.

“Glob treker” se emituje u više od 50 zemalja svijeta, a gledanost prelazi 30 miliona gledalaca.

Agencije