Danas snimanje „Glob trekera“ u Višegradu

Agencije - 15. avgusta 2012. 058.ba

Glob treker

VIŠEGRAD – Producentska ekipa jedne od najpopularnijih svjetskih turističkih emisija „Glob treker“ dolazi danas u Višegrad gdje će biti snimani dijelovi emisije „Otomanskim stazama“.

Sa producentskom ekipom emisije, koja se snima na putu od Istanbula do Beča, biće i voditelj Ian Rajt.

U Turističkoj organizaciji Republike Srpske /TORS/ Srni je rečeno da će snimanje početi iz voza „Ćire“ na uskotračnoj pruzi Šarganska osmica, nastaviti na čuvenoj višegradskoj ćupriji, gdje će biti organizovani skokovi u Drinu, te da će ekipa posjetiti hamame višegradske banje i razgovarati sa predstavnicima turističke organizacije Višegrada.

„Dan kasnije ekipa će snimati u Nacionalnom parku ‘Sutjeska’. Imaće priliku da posjete užu zonu parka i katune, gdje će razgovati sa ljudima koji tokom ljeta tu žive, praviće hljeb, prebirati ljekovite trave i bilježiti druge zanimljivosti za emisiju“, ističu u TORS-u.

Producent Rejčel Hiton Amstrong i glavni režiser Stefan Lanof su sa stručnim saradnicima TORS-a početkom mjeseca posjetili Nacionalni park „Sutjeska“ i Višegrad, te utvrdili lokacije koje će biti snimljene i predstavljene u „Glob trekeru“.

Snimanje na šest epskih putovanja širom svijeta produkcija „Pajlot Prodakšn“ iz Velike Britanije organizuje povodom 20 godina emitovanja „Glob trekera“.

„Glob treker“ se emituje u više od 50 zemalja svijeta, a gledanost prelazi 30 miliona gledalaca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,