Grad velikih razvojnih potencijala

Agencije - 02. avgusta 2012. 058.ba

OEBS u Višegradu

VIŠEGRAD – Šef Misije OEBS-a u BiH Barton Flečer rekao je danas da je Višegrad otvoren grad sa velikim razvojnim potencijalima.

„Višegrad je prepoznatljiv po svjetski poznatim spomenicima kao što je most Mehmed-paše Sokolovića na Drini, po divnim šetalištima pored rijeka, raskošnim pejzažima, prirodom i hidroelektranom koja je zamajac privrednog razvoja“, rekao je Flečer u Višegradu.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović predložio je Flečeru da se založi da otvoreni gradovi kao što je Višegrad imaju poseban status u Evropskoj uniji, posebno njegova preduzeća.

„Povlašten status firmi u evropskim razmjerama znači i jednostavniji nastup na tom tržištu i samnjenje broja nezaposelnih“, istakao je Popović.

Popović i Flečer su obišli gradilište Andrićgrada, gdje je ambasador OEBS-a izrazio oduševljenje onim što je do sada izgrađeno.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,