Ispunjeni uslovi za skladištenje hemikalija i biocida u Akva parku

Opština Foča - 03. avgusta 2012. 058.ba

Aqua park - Foča

FOČA – Na osnovu zaključka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS broj 11/07-500-516/12 od 27.07.2012. godine upućena je Komisija Ministarstva u Akva park Ušće u Foči da utvrdi ispunjenost uslova za skladištenje i korištenje hemikalija i biocida, te ostalih uslova propisanih pravilnikom.

Komisija je konstatovala sljedeće:
– Hemikalije se dovoze u cisternama dobavljača i preko crijeva sipaju u cisterne zapremine hiljadu litara smještenih u uslovnim prostorijama. Hemikalije se doziraju automatskim pumpama iz prihvatnih cisterni.
– Ispravnost vode u bazenima kontroliše Institut za zaštitu zdravlja RS Banja Luka, Regionalni zavod Foča.
– Ventilacija u prostoriji je prirodna i vještačka.
– U podu tehničke prostorije izvedeni su kanali kojima se odvode otpadne vode u prihvatnu jamu gdje se razblažuju čistom vodom i tako razrijeđena ispušta u kanalizaciju, a prije ispuštanja mjeri se koncentracija hlora.

Od ostalih uslova propisanih Pravilnikom obezbijeđeni su:
– Prva pomoć (opremljena ambulanta sa zaposlenim stručnim licem),
– Postoji zaštitna oprema i mokri čvor.
– Garderobni ormar i prostorija za odmor radnika.
– Urađene su standardne operativne procedure.

Zaključak Komisije:
Uvidom na licu mjesta Komisija konstatuje da su ispunjeni uslovi za skladištenje i upotrebu hemikalija i bocida za potrebe održavanja higijene bazena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: