Izgradnja mosta na Ćehotini teče planiranom dinamikom

Opština Foča - 27. avgusta 2012. 058.ba

Rijeka Ćehotina u Foči

FOČA – Postavljanjem čelične konstrukcije nastavljeni su radovi na mostu na rijeci Ćehotini. U nedelju 12. avgusta montirani su čelični nosači raspona 35 metara. Most dužine 40 i širine 10 metara povezivaće mjesne zajednice Dušanovo i Lazarevo, znatno rasteretiti ulicu ispod Gradskog stadiona i spojiti dvije sportske zone Gradsku dvoranu i Gradski stadion.

– Radi se o jednoj stegnutoj konstrukciji sa dva čelična nosača, koji će biti spregnuti sa AB pločom. Sadržavaće dvije kolovozne trake i dvije pješačke staze. Most je projektovan po svim Evropskim normama, tako da je njegova nosivost maksimalna kao na svim savremenim putevima.

Projektovan je za teško teretno vozilo od 60 tona. Most će ispunjavati sve uslove potrebne za saobraćajne kriterijume, rekao je Grujo Milanović nadzorni organ na izgradnji mosta na rijeci Ćehotini.

Radovi na mostu,kao i asfaltiranje pristupnih ulica Meše Selimovića i Branka Radičevića, te uređenje prostora oko mosta planirani su da se završe do kraja septembra mjeseca.

– U isto vrijeme će se raditi i ulica Branka Radičevića u kojoj su predviđeni parking prostori ispod groblja do ulaska u stadion. Sa ove strane ovamo, desne strane Ćehotine radi se kružni tok i priprema se za asfaltiranje, te ulica Meše Selimovića i asfalti bi trebali da budu otprilike negdje oko 20. septembra u jednoj i drugoj ulici i na mostu.

Do tada mi treba da završimo armiranu betonsku konstrukciju u kompletu, ogradu, rasvjetu na stubovima na mostu. Radove trenutno izvodi Kovina iz Visokog pošto su oni stari čeličari, radili su dosta mostova a bili su najpovoljniji na tenderu dobili su te radove – izjavio je Dragoslav Pejović- glavni rukovodilac radova.

Cijena ukupnih radova na mostu je 350 000 KM. Most na Ćehotini od centra grada udaljen je oko 800 metara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: