Održana manifestacija „Krompiruša 2012.“ u Rogatici

18.08.2012.

„Krompiruša 2012.“

ROGATICA – U organizaciji Savjeta mladih, pod pokroviteljstvom Opštine Rogatica, na stadionu sportskog centra u ovom gradu održana je manifestacija „Krompiruša 2012.“

Po drugi put okupila je mnogobrojne posjetioce, koji su u dobrom raspoloženju konzumirali domaću krompirušu i jogurt, a sve u cilju promovisanja domaće kuhinje i rogatičkog krompira.

„Krompiruša 2012.“

Manifestacija je između ostalog imala i takmičarski karakter. Pobjednik takmičenja u ispijanju jogurta je Dejan Pajović a kromirušu je najbrže pojeo Rade Gluhović.

„Krompiruša 2012.“

Po ocjeni stručnog žirija najbolju posnu pitu krompirušu ovogodišnje manifestacije napravila je Dušanka Vrećo. Svi pobjednici su osvojili vrijedne novčane nagrade, a prisutnima je podijeljeno preko hiljadu porcija domaće krompiruše.

Događaj su svojim prisustvom i kratkim recitalom upotpunili književnici Dobrica Erić i Ljubivoje Ršumović, kao i najmlađi članovi KUD-a „Sretenje“ iz Rogatice.

KUD „Sretenje“ iz Rogatice

Ideja Savjeta mladih Rogatica o održavanju ovakve manifestacije naišla je na pozitivne reakcije, a broj posjetilaca ove godine govori o značaju samog događaja.

Vaskršnja tucijada, turnir u košarci, te „Krompiruša 2012.“ neka su od dešavanja koje je Savjet mladih Rogatica organizovao, a već za sljedeći vikend u planu je i likovna radionica.