Međunarodna Moto–kros trka „Rogatica 2012“

14.08.2012.

Moto-kros Rogatica

ROGATICA – Povodom dana opštine Rogatica i krsne slave Preobraženja Gospodnjeg, auto-moto društvo „Rogatica“ i ove godine je organizator Međunarodne moto-kros trke koja će se bodovati i za prvenstvo BiH.

Ovogodišnja trka će imati i svečani karakter jer se održava i u sklopu proslave 60. godina uspiješnog rada auto-moto društva Rogatica.

– Očekujemo učešće preko 30 motociklista iz Srbije, Crne Gore, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i BiH. Trke će se odvijati u tri klase MX turist, MX 2 i MX Open. Slobodni trening je zakazan za 17. avgust od 17 do 19 časova, dok će zvanični trening biti održan dan kasnije od 12 i 30 do 13 i 30 časova. Start po klasama će uslijediti u 14 i 30 a završetak moto krosa i dodjela priznanja najboljima će se obaviti u 18 i 30 časova. I ovogodišnje nadmetanje najboljih motockilista regiona u moto-krosu će se održati na stazi Ptičijak koja se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacionog centra u Rogatici i jedna je od najboljih i napreglednijih staza u Evropi – rekao je Branko Lelek predsjednik AMD Rogatica i direktor moto-kros trke.