Netačne su tvrdnje predstavnika FK “Napredak”, tvrde u FK “Stakorina”

31.08.2012.

FK. "Stakorina"

ČAJNIČE – U nedelju 26. avgusta na stadionu “Rakovice” u Čajniču, domaćin FK “Stakorina”, ugostila je fudbalere “Napretka” iz Donjeg Šepka, koji su se takmičili u 3 prvenstvenom kolu u Drugoj ligi grupa “Istok”, gdje su u gostima zabilježili pobjedu rezultatom 4:1, kojim su učvrstili prvo mjesto na tabeli.

Medjutim, domaćin je po izjavi predsjednika FK “Napredak” Radivoja Lazarevića, okarakterisan nekorektnim ponašanjem, grubom igrom i konstatacijom da “Stakorina” švercuje igrače. Pored kritike koju je Lazarević uputio fudbalerima “Stakorine”, ništa manje kritike uslijedile su i sudijama iz Trebinja, koji su arbitrovali u ovom susretu.

Povodom ovog nemilog i krajnje ne sportskog zaključka predsjednika gostujućeg tima, oglasio se i predsjednik FK “Stakorina” Bato Dačević, koji u potpunosti negira tvrdnje gostiju “Napretka” iz Donjeg Šepka.

– Dačević tvrdi, da nije i nema švercovanja igrača u timu “Stakorine”, pa tako da nije ni bilo istog ni na ovoj utakmici.

– Radi se o tome, da su prije početka utakmice na zahtijev gostiju i njihovog službenog predstavnika Jevta Jevtića, izvršeno je uredno registrovanje svih fudbalera, gdje nije bila zastupljena samo formalna kontrola, prikojoj se samo gledaju brojevi na dresovima, nego je vršena kontrola legitimacija, gdje su gledane i slike, što je zabilježila i kamera koja je propratila i čitav susret, kao i službena lica;delegat sa sudijama i pomoćnicima. Apsolutno nije istina da švercujemo igrače, niti znamo odakle takva informacija.

– Sa druge strane, o švercovanju igrača pričaju oni koji su to već radili i na osnovu toga su bili izbačeni iz većeg ranga takmičenja, tvrdi Dačević. Svi igrači, što se tiče navodne grube igre, pružili su ruku gostujućim igračima i pozdravili se sportski i krajnje korektno, ističe trener “Stakorine” Miroslav Furtula.

Furtula dodaje, da je utakmica odigranha sasvim fer i bez i jednog grubog starta. Nije tačno da je gostujući igrač zadobio prelom kostiju od strane grubog igranja našeg igrača. Jasno je da je tu došlo do duela pred gostujućom klupom, gdje je igrač “Napretka” skočio, pa zatim pao, praktično da tu nije bilo faula, niti je dosudjen prekršaj, što znači da nije bilo ni namjere niti udarca, odnosno, to je sasvim slučajna situacija na terenu.

Za grubu igru na terenu prozvan je i igrač “Stakorine” Konstantin Katana.

– Ako može pomenuti igrač, koji je svrstan u laku kategoriju, povrijediti tešku kategoriju, koja je njegov suigrač, onda u redu. Medjutim, Katana sa težinom od 70 kilograma ne može nanijeti tešku povredu igraču, koji ima 90 ili 100 kilograma. Što se tiče gostujućeg igrača koji je dobio žuti karton, činjenica jeste da je zadobio manju ogrebotinu, gdje mu je sudija po pravilu dozvolio da izadje i zatraži pomoć fizioterapeuta. Kada je izašao, sudija mu je dao znak, medjutim on je bez javljanja glavnom sudiji, kako to nalažu propisi da bi se igrač vratio, pomenuti nije postupio po pravilima, te je zbog toga glavni sudija istom dodjelio žuti karton, te zbog toga ne vidim razlog, zašto su loše etiketirane sudije ovog susreta, jer su krajnje profesionalno obavili svoj dio posla, ističe trener “Stakorine” Miroslav Furtula, koji takodje tvrdi da ovaj negativan kontekst ima jak motiv i pozadinu priče kod gostujućeg “Napretka”?!

– Smatram da je neko vidio najozbiljnijeg kandidata u nama, s obzirom da nemamo predstavnika ni u Savezu i da smo najbolji kandidat koji bi mogao da ode u niži rang takmičenja, te je sve uradjeno sa željom da na nas saspu blato u samom startu sezone, a sa druge strane mi gostujućoj ekipi nemamo šta reći, osim riječi hvale, pružili smo im ruku, jer su sasvim zasluženo pobijedili na ovoj utakmici. Ne vidim zašto bi sve ove besmislene laži pisali, navodili i izrekli o nama, kaže Furtula?!

– Prošle godine smo se takodje susreli sa ekipom “Napretka”, gdje je glavni sudija iz Bijeljine, koji je sudio prošlogodišnju utakmicu u Čajniču rekao, “da mu je gospodin Lazarević dao 500.maraka, kako “Napredak” ne bi izgubio u Čajniču, tako da je ova utakmica završena neriješenim rezultatom 0:0, što je potvrdio i kapiten “Napretka”, tvrdi trener FK “Stakorina” Miroslav Furtula.