Opština pomaže u obnovi fasada na zgradama

Agencije - 20. avgusta 2012. 058.ba

Višegrad

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović potpisao je danas ugovor sa 20 predstavnika Zajednica etažnih vlasnika o sufaninasiranju projekta za obnovu fasada i krovnih konstrukcija na stambenim objektima u glavnoj i nekoliko sporednih ulica.

Opština je za ovu namjenu izdvojila 186.000 KM nakon dostavljanja projektne dokumentacije i finansijskog plana obnove zgrada a stanari će obezbijediti još 20 odsto učešća u ovom projektu.

„Ovo je prvi put da opština u budžetu planira sredstva za obnovu fasada i krovova kako bi zgrade ljepše izgledale, bile sigurnije za njihove stanare i bezbjednije za prolaznike“, rekao je Popović.

On je najavio da će se iduće godine u budžetu obezbijediti sredstva za uljepšavanje zgrada i to onih koje nisu obuhvaćene ovogodišnjim projektom.

Predstavnik Zajednice etažnih vlasnika „Drina“ u Kozačkoj ulici Vojin Lugonja kaže da su za renoviranje krova i fasade od opštine dobili 8.000 KM i da je 29 stanara obezbijedilo isto toliko sredstava.

„Ovo je velika i neočekivana pomoć i mi ćemo se truditi da naša stambena zgrada bude jedna od najljepših u gradu“, kaže Lugonja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,