Opština u sport godišnje ulaže oko 230.000 KM

Agencije - 03. avgusta 2012. 058.ba

Opština Rogatica

ROGATICA – Opština Rogatica iz budžeta na godišnjem nivou izdvaja oko 230.000 KM za razvoj sporta, istaknuto je na sastanku ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nade Tešanović sa načelnikom opštine Rogatica Radomirom Jovičićem.

Tešanovićeva je nakon sastanka novinarima rekla da je cilj Ministarstva masovnost u sportu i stvaranje uslova za dječija takmičenja.

Tešanovićeva je napomenula da će se pratiti razvoj sportista, a posebno atletičarki, koje postižu zapažene rezultate.

„Tu su i sportski savezi, koji ponekad zakazuju, ali Ministartsvo redovno kontaktira sa svim savezima i održava sastanke“, rekla je Tešanovićeva.

Ona je napomenula da Ministarstvo klubovima sredstva dodjeljuje konkursom i dodala da će klubovi koji ispunjavaju uslove novac i dobiti.

Jovičić je rekao da je u ovoj opštini aktuelan projekat izgradnje gradskog kupališta, za šta je opština u posljednje tri godine iz budžeta izdvojila oko 200.000 KM.

Tešanovićeva i Jovičić obišli su danas sportske terene kojima opština raspolaže, a ministarka je razgovarala i sa najuspješnijinm sportistima iz Rogatice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,