Otišla djeca na ljetovanje

05.08.2012.

Djeca iz Rogatice na ljetovanju

ROGATICA – U organizaciji Centra za socijalni rad a o trošku Republičkog fonda za dječiju zaštitu Srpske, danas, sa vršnjacima iz Pala, na desetodnevno ljetovanje u Kumbor na crnogorskom primorju iz Rogatice otišlo je 19-toro djece i vaspitač Rajka Tomić.

– I u ovoj grupi, kao i ranijih godina, najviše, 11-toro, djece je iz porodica nad kojim u nekom pogledu patronat drži Centar za socijalni rad. Šestoro ih je po odabiru Udruženja porodica sa četvoro i više djece, jedno iz porodica boračke populacije i talentovani sportista, mlada atletičarka Gorana Kanostrevac, za koju će troškove snositi Ministarstvo za prosvjetu i kulturu u Vladi Republike Srpske, reče direktorka Centra Katica Vitomir.

Ovo je, inače, jedanaesti put da iz naše opštine djeca ljetuju na moru po projektu resocijalizacije koga je i ove godine podržala opština sa po 10 evra džeperca svakom djetetu, koje su uz predstavnike Centra za socijalni rad ispratili i njihovi najmiliji – majke, očevi, braća i sestre, a bilo je i strini, koja je ispratila atletičarku Goranu.