Predizborni program Radio Višegrada

24. avgusta 2012. 058.ba

Sastanak sa predstavnicima 13 političkih subjekata

VIŠEGRAD – Radio Višegrad predstavio predizborni program za lokalne izbore, zakazane za 7. oktobar.

Na sastanku sa predstavnicima 13 političkih subjekata Redakcija Radio Višegrada je predstavila svoj Plan njihovog medijskog predstavljanja u toku predizborne kampanje, koja počinje 7. septembra i traje do 5. oktobra ove godine.

Planom je predviđeno 30 minutno besplatno predstavljanje 11 stranaka, jedne koalicije i jednog nezavisnog kandidata, kao i dva kandidata za načelnika opštine Višegrad Termini ovog predstavljanja su od 16 do 16,30 časova.

Planirane su i tri radio debate dva kandidata za načelnika opštine, u trajanju od po 60 minuta, u terminu od 16 do 17 časova.

Tema prve radio debate kandidata za načelnika, koja je na programu Radio Višegrada 12. septembra, je privreda, preduzetništvo i zapošljavanje, u drugoj debati 19. septembra će biti riječi o infrastrukturi, razvoju turizma i pratećih djelatnosti, a u trećoj, koja je na programu 26. septembra, tema će biti vanprivreda, školstvo, zdravstvo, kultura, sport i druge djelatnosti.

Radio Višegrad se svojim Planom obavezao i za medijsko praćenje predizbornih aktivnosti, izvještavanjem sa važnijih skupova i objavljivanjem kraćih inmformacija u sklopu Stranačke hronike, na kraju centralne informativne emisije Dnevnik.

Postupajući po odredbama Centralne izborne komisije i Regulatorne agencije za komunikacije Radio Višegrad je svim političkim subjektima omogućio i dodatno plaćeno predstavljanje predizbornog programa, kao i emitovanje političkih oglasa i džinglova, u ukupnom trajanju do 30 minuta sedmično.

Određeno je sedam termina za emitovanje predizbornih džinglova i dva termina za plaćeno oglašavanje.

Na lokalnim izborima u opštini Višegrad kandidatske liste za novi saziv Skupštine opštine podnijeli su: koalicija NS-SRSRS-SNS, Partija udruženih penzionera, SRS-Dr Vojislav Šešelj, PDP, DP-Dragan Čavić, SNSD, SDP BiH, SBB, SDA, DNS, SDS i nezavisni kandidat Jasna Vidaković.

Za funkciju načelnika opštine Višegrad SNSD je kandidovao Tomislava Popovića, dosadašnjeg načelnika ove opštine, a kandidat SDS-a je Slaviša Mišković.

Predizborna šutnja je 6. oktobra, a izborni dan 7. oktobar ove godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,