Predstave u Andrićgradu

25. avgusta 2012. 058.ba

Kako sam od seljačine napravio umjetnika

Kako sam od seljačine napravio umjetnika

ANDRIĆGRAD – U subotu, u 20:30h, na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu odigraće se hit komedija Dušana Jokića „Kako sam od seljačine napravio umjetnika“ a u nedelju, u 12:00h, odigraće se pozorišna avantura za djecu „Kamen mudrosti“.

„Kako sam od seljačine napravio umjetnika“

Pozorišna predstava prati razvoj mladog stanovnika ove zemlje i autobiografski osvrće činjenice i fakte.

Razvojni put mladog Jokića i nije baš tako pjevljiv i veseo. Na putu ka uspjehu i prosperitetu morao je da radi mnoge poslove od kojih vam se ledi krv u žilama.

Nakon dugog traženja i puteševstvija sa distance rado se vama prisjeća svoje mladosti, svog bavljenja sportom, svojih prvih uspješnih neuspjeha sa polom, sa književnošću, istorijom i filozofijom.

Kamen mudrosti

Kamen mudrosti

„Kamen mudrosti“

Na izgled naivna i nimalo zahtjevna priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući, skriva u sebi plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju (put kroz šumu) moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu.

Predstava ne docira, nego kroz ležernu i zabavnu igru, koja svoj uzor ima u commedii dell’arte, pokušava osvijestiti djeci moralne, etičke, ali i egzistencijalne dileme koje ih prate u životu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: