Priznanja članovima pjevačkog i guslarskog društva „Sveti Đorđe“ Novo Goražde

29. avgusta 2012. 058.ba

Radoš Drekalović

NOVO GORAŽDE – Članovi pjevačkog i guslarskog deruštva „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda nastavljaju sa uspješnim nastupima na brojnim smotrama izvornog stvaralaštva širom Srbije i Republike Srpske.

Na 17. „Javorskom saboru dvojničara“, koji se na Veliku Gospojinu održava u Kušićima kod Ivanjice“, osvojili su tri treća mjesta.

U izuzetno jakoj konkurenciji dvojničara Radoš Drekalović je bio treći. Ista mjesta su, u konkurenciji starih narodnih instrumenata, osvojili guslari Vladislav Jovović i Vinko Planić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: