Računari za nova znanja

Opština Rogatica - 29. avgusta 2012. 058.ba

Računari

ROGATICA – Uz stotinu jednog prvačića, koliko će ih za koji dan sjesti u klupe prvih razreda, Osnovna škola „Sveti Sava“ u  gradu Rogatici, dobila je i novih 25 računara i 9 laptopova.

– Oni su, reče direktor Škole Tomislav Pavlović, poklon fondacije „Dositej“ iz specijalnih veza Republike Srpske i Srbije. Biće raspoređeni u odjeljenja od drugog do petog razreda i kabinete biologije, fizike i stranih jezika.

– To će, dodao je Pavlović, umnogome popraviti efikasnost prenošenja znanja relaciji nastavnik – učenik.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u odnosu na prošlu godinu u prvim razredima imaće manje jednog učenika. Centralna škola u gradu dobiće 93 prvačića, pet dobiva devetogodišnja škola na Borikama, dva petorazredno odjeljenje u Brankovićima i jednog Stjenice. Upisa nije bilo u Žepi, a i dalje ostaju zatvorene seoske škole u Podgaju i Sjeversku u kojim se ne oglašava školsko zvono od prošle, odnosno 2007/2008. školske godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,