Subvencije za utrošenu električnu energiju

Agencije - 28. avgusta 2012. 058.ba

Brojilo

INFO – Odlukom Vlade Republike Srpske broj: 04/1-012-2-2031/12 od 23.08.2012. godine, odobrava se mjesečna subvencija u vrijednosti 120 kWh utrošene električne energije sa obračunatim PDV-om za prvih šest mjeseci 2012.godine, kategorijama socijalno ugroženog stanovništva i to:

– korisnici stalne novčane pomoći,
– korisnici dodatka za pomoć i njegu drugog lica,
– korisnici materinskog dodatka,
– korisnici dodatka za djecu,
– penzioneri sa najnižom penzijom.

Korisnici subvencije koji ostvaruju prava po više osnova, ili više korisnika koji žive u istom domaćinstvu, mogu ostvariti subvenciju samo po jednom osnovu, odnosno po jednom korisniku.

U skladu sa gore pomenutom Odlukom, korinici prava iz socijalne i dječije zaštite su, najkasnije do 30.08.2012.godine, dužni centru za socijalni rad dostaviti kopiju zadnjeg računa za električnu energiju. U slučaju da korisnik koji ostvaruje pravo na subvenciju nije vlasnik mjernog mjesta, odnosno račun ne glasi na njegovo ime, uz račun je obavezan priložiti kućnu listu, ugovor o zakupu stana ili neki drugi dokument kojim dokazuje da živi u domaćinstvu sa licem čiju kopiju računa dostavlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: