Sutjeska (F) – Drina (Z) 0:1

12.08.2012.

Sutjeska - Drina HE

FOČA – Fudbaleri Sutjeske priredili su neprijatno iznenađenje svojim navijačima na otvaranju sezone. Kompletan plen sa stadiona pokraj Ćehotine odnela je ekipa iz Zvornika ponajviše zahvaljujući odličnom golmanu Maksimoviću.

Domaći fudbaleri su u 20. minutu ozbiljno zaprijetili preko Papaza, dva minuta kasnije i gosti su imali priliku međutim udarac Simića sa 16 metara odbranio je Matović.

Papaz je ponovo u idealnoj prilici u 27. minutu nakon lijepog solo prodora uposlio ga je Muminović, Papaz je šutirao iz neposredne blizine glavom međutim njegov šut je završio pored gola Drine.

Gostujući čuvar mreže Maksimović se istakao dobrim intervencijama u 34., 42. i 53. minutu kada je odbranio udarce Vladimira Radovića, Mojovića i Mitrovića.

Trenutak Odluke desio se u 55. minutu. Ilić je iskoristio neoprteznost kompletne zadnje linije Fočaka i rezantnim šutem sa 12 metara pogodio mrežu nemoćnog Matovića.

Domaći tim je bio najbliži izjednačenju u 61. minutu kad je Novaković pogodio stativu.

Sporna situacija se desila u 74. minutu, Tasić je ušao u kazneni prostor Drine, prešao dva igrača gostiju tom prilikom je povučen za dres i oboren je, domaći fudbaleri su tražili najstrožu kaznu ali tako nije mislio i glavni sudija Milan Docić i njegova pištaljka je ostala nijema.

Najbolji akter meča Maksimović je ponovo bio na visini zadatka u 76. minutu kada je odbranio šut Mitrovića, potom u 86. kada ga nije uspio da savlada i Rade Radović i konačno u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 92. minutu kada je ispod same prečke izvadio udarac Drakula.