Tragedija na brdskoj trci

19.08.2012.

Nesreća na Tari

INFO – Preminulo dvoje od četvoro povređenih tokom međunarodne brdske trke na Tari, kada je jedan od vozača izgubio kontrolu nad automobilom i uleteo u publiku. Jedna osoba prebačena je za Beograd, a druga zbrinuta u užičkoj bolnici.

Četvoro ljudi teško je povređeno tokom Međunarodne brdske trke “Tara 2012”, a dvoje od njih podleglo je povredama. Nesreća se dogodila kada je vozač Branimir Simić iz Bosne i Hercegovine izgubio kontolu nad automobilom i uleteo u publiku, javlja reporter RTS-a sa lica mesta Natalija Vidić.

Kako je RTS-u potvrdio direktor užičke bolnice Boško Ristanović, jedan od povređenih preminuo je na putu za bolnicu. Užički lekari, nažalost, nisu uspeli da se izbore za život još jednog teško povređenog. Devojka koja je bila životno ugrožena, prebačena je u Urgentni centar u Beograd, a jedna osoba nije životno ugrožena.

Dežurni anesteziolog užičke bolnice Jelena Raković rekla je da se radi o povredama glave.

Uviđaj i dalje traje, a prema za sada raspoloživim informacijama, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom na 300 metara od cilja, u mestu Jasikovica.

Očevici kažu da bi tragedija bila i veća da vozač nije prethodno udario u putokaz u tom mestu. Odlukom organizatora trka je prekinuta.

Organizator trke Dragan Simić, predstavnik auto-kluba “Balkan” rekao je da je sve bilo preduzeto da se trka obezbedi i da je publika bila uklonjena iz nebezbednih mesta, na kojima je bio pojačan broj redara.

“Pre nego što je trka puštena pomereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da mi istražujemo zbog čega je neko bio na tom mestu i izaći ćemo kasnije sa tim u javnost”, rekao je Simić za RTS.