Trava kao na “San Siru”

11.08.2012.

Gradski stadion u Višegradu

Završni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Višegradu, pokrenuti na inicijativu Emira Kusturice i „Andrićgrada“

VIŠEGRAD – Za kratko vrijeme banjalučka specijalizovana firma „Tamaris“ postavila je novu travu na Gradski stadion u Višegradu, čemu su predhodili radovi na uređenju podloge i postavljanju podzemnog sistema za navodnjavanje, za šta je kraj Rzava napravljena vodocrpna stanica.

Uporedo sa ovim radovima višegradske firme, koje su angažovane na izgradnji objekata u kompleksu „Andrićgrada“, privode kraju rekonstrukciju dotrajalih tribina, na kojima će uskoro biti postavljene stolice, a u drugoj fazi u planu je i njihovo natkrivanje.

Ovih dana nova travnata podloga intenzivno se zalijeva tako da se već sada sa sigurnošću može reći da je poznati režiser i inicijator ovih radova, Emir Kusturica, bio u pravu kada je nedavno izjavio da će fudbaleri Drine HE uskoro igrati na najkvalitetnijoj travi, poput one na čuvenom „San Siru“ u Milanu.

Investitor svih radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Višegradu je preduzeće „Andrićgrad“, a cijelu ideju je podržao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske.

Prema najavi načelnika opštine Višegrad, Tomislava Popovića, ovim projektom Emir Kusturica i „Andrićgrad“ su još jednom najpraktičnije pokazali da im je interes da učestvuju u intenzivnijem razvoju Višegrada.

Kako je ranije najavljeno rekonstruisani Gradski stadion u Višegradu biće svečano otvoren u septembru, revijalnom fudbalskom utakmicom između veterana beogradskog „Partizana“ i selekcije Republike Srpske, a najavljen je i muzički program.

Do tada će, u očekivanju potpunog formiranja nove travnate podloge, svoje prvenstvene utakmice u okviru Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Drine HE kao domaćini igrati u nekom od susjednih gradova.