U Višegradu otvoren šahovski kutak

29. avgusta 2012. 058.ba

Šahovski kutak

VIŠEGRAD – Partijom šaha između načelnika opštine Višegrad Tomislava Popovića i višegradskog penzionera Manojla Miloševića ozvaničen je rad malog šahovskog kutka sa otvorenom šahovskom tablom, koji je uređen na prostoru između Doma kulture i Poslovnog fakulteta.

Nakon pobjede u prvom šahovskom meču načelnik Popović je istakao da se radi o malom, ali značajnom projektu, prije svega za višegradske penzionere, ali i za ostale građane.

-Opština Višegrad i Udruženje penzionera imaju dobru saradnju. Ove godine iz opštinskog budžeta za penzionere je izdvojeno oko 70.000 maraka, a imali su mogućnost da koriste i druge povoljnosti po raznim osnovama, rekao je Popović, pozivajući najstarije višegrađane da svoje slobodno vrijeme koriste u ovom šahovskom kutku.

Penzioner Manojlo Milošević je izrazio zadovoljstvo što mu se pružila prilika da otvori ovu otvorenu šahovsku tablu, i to zajedno sa načelnikom Višegrada.

-Za nas ovo znači mnogo jer će to biti mjesto gdje će penzioneri provoditi svoje slobodno vrijeme, izjavio je Milošević.

Po riječima direktora Doma kulture Višegrad Nikole Đukanovića svim zainteresovanim građanima biće omogućeno korištenje šahovske table na otvorenom, podsjetivši da jedan ključ imaju višegradski penzioneri koji su, uz opštinu Višegrad i preduzeće „Romanijaputevi“, zaslužni za uspješnu realizaciju ovog projekta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,