Uz podršku opštine Višegrad zapošljavanje za 32 radnika

13. avgusta 2012. 058.ba

Potpisani ugovori sa osam poslodavaca

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Tomislav Popović danas je potpisao ugovore sa osam poslodavaca koji će zaposliti ukupno 32 radnika srednje i visoke stručne spreme.

Sredstva u iznosu od 126.684.00 KM za podsticaj zapošljavanja na području opštine Višegrad dobili su: pekoteka „Zrno“, str „Vit“, „str „Palma“, str „Bajadera“, „Imu-s“, „Zavod za zaštitu ženske djece i omladine“ „doo Adria“ i str „Adria“.

-Posebno mi je zadovoljstvo da možemo govoriti o novim radnim mjestima i zahvaljujući svim našim podsticajima u opštini Višegrad imamo povećanje broja zaposlenih, odnosno smanjenje broja nezaposlenih. Ovaj put su to 32 nova radna mjesta, praktično mala fabrika. U ovoj teškoj ekonomskoj krizi koja je svugdje prisutna ovo je svijetla tačka, izjavio je načelnik Popović.

On je dodao da se opština Višegrad obavezala da će sufinansirati polovinu bruto plate novim radnicima. Obaveza poslodavca je da primi radnike za koje smo potpisali ugovor i da im isplati platu radniku i doprinose, a nakon toga donose dokaz u opštinu i dobija refundaciju.

-Mi smo danas sa opštinom Višegrad potpisali ugovor o sufinansiranju zapošljavanja novih radnika. Koristim priliku da se zahvalim načelniku opštine Višegrad za sredstva i mislim da ćemo i ubuduće imati ovih prilika kako bi uspjeli da zasposlimo što više ljudi na našoj opštini, rekao je direktor Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine Zoran Vasiljević.

Menadžer marketinga u preduzeću Adria Nebojša Perišić je izrazio veliko zadovoljstvo što će preduzeće Adria zaposliti nove radnike. Potisali smo ugovore o sufinansiranju 16 novih radnika u predueću doo „Adria“, a str „Adria“ 5 radnika.

On je dodao da je prošle godine preduzeće ostvarilo dobru saradnju sa opštinom Višegrad, gdje smo zaposlili nove radnike koji su i nakon godinu dana ostali da rade uspješno i da doprinose tome da preduzeće Adria postane lider u proizvodnji i prodaji.

Opština Višegrad već treću godinu iz budžeta podstiče zapošljavanje novih radnika po programu korišćenja sredstava uplaćenih na osnovu naknade za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije za 2012 godinu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,