36. Međunarodni festival srpskih guslara

Sreten Mitrović - 21. septembra 2012. 058.ba

Gusle

ROGATICA – Tokom narednog vikenda, 22. i 23. septembra, Rogatica će biti domaćin jednog velikog kulturnog događaja. Riječ je o 36. međunarodnom festivalu srpskih guslara koji se održava u organizaciji Saveza guslara Republike Srpske i Centra za kulturu  opštine Rogatica.

Učestvovaće 40 guslara iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, od čega 10 prvoplasiranih sa predhodnog saveznog festivala i po 10 najbolje plasiranih sa posljednjih republičkih festivala.

U subotu u večernjim časovima je polufinalena kome će po dvije epske pjesme, jednu rimovanu a drugu ne rimovanu, izvoditi svih 40 guslara, a u nedelju počev od 19 časova finalno takmičenje. Generalni pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a glavni sponzor DOO „Drvolik“ iz Rogatice.

Zanimljivo je da će uz najbolje guslare srpskih zemalja na festivalu kao specijalni gost nastupiti Bojana Peković iz Kragujevca, pobjednik serijala Radio-televizije Srbije „Ja imam talenat“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,